18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ TÖRENİ

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü kapsamında ilçemizde anma programı düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde anma programı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlem ve tedbirler dolayısıyla sınırlı sayıda katılımın olduğu program, Turhal Kaymakamı Ali GÖKAY ve Belediye Başkanımız İlker BEKLER’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Program daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın mesajının okunması ile devam etti.

Turhal Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Orhan KILIÇ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrencilerin şiirler okuması ile buradaki tören sona erdi.

Atatürk Anıtı’ndaki programın ardından Asri Mezarlık’ta şehit kabirleri ziyaret edildi. Burada Kur’an-ı Kerim okunarak tüm şehitlerimiz için dua edildi.

Oluşturulma Tarihi : 18.03.2021