Başkan Ural’dan 13 Yaşındaki Buğlem’e "Fazıl Say" Sözü 08 Temmuz 2026, 20:15
Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, Turhal Belediyesi Konservatuvarı’nda eğitim alan 13 yaşındaki üstün yetenek Buğlem Atak’ı ziyaret etti.
Doğadaki tüm sesleri referanssız olarak notaya dökebilen "mutlak kulak" sahibi genç piyanisti hayranlıkla dinleyen Başkan Ural, Buğlem’in en büyük hayali olan Fazıl Say ile tanışması için destek sözü verdi.
Turhal Belediyesi Konservatuvarı’nda henüz 1,5 aydır eğitim alan 13 yaşındaki Buğlem Atak, müzik dünyasında nadiren rastlanan "Absolit (Mutlak) Kulak" yeteneğine sahip. Doğadaki her sesi doğrudan notaya dökebilen genç yetenek, çocuk yaşta oyuncak orgla başladığı müzik yolculuğunu bugün profesyonel piyanoda dünya klasiklerini çalarak taçlandırıyor.
Başkan Ural Performansına Hayran Kaldı
Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, konservatuvarı ziyaret ederek Buğlem ve ailesiyle sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyarette piyano başına geçen Buğlem, sergilediği usta işi performansla dinleyenleri kendine hayran bıraktı. Genç müzisyeni alkışlayarak tebrik eden Başkan Ural, yeteneğin keşif süreciyle ilgili aileden bilgi aldı.
"Hayalin İçin Elimizden Geleni Yapacağız"
En büyük hayalinin dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ile tanışmak ve onun karşısında piyano çalmak olduğunu söyleyen Buğlem’e, Başkan Ural’dan destek sözü gecikmedi.
Başkan Ural, genç yeteneğe şu sözlerle müjdeyi verdi:
"Senin gibi pırıl pırıl bir yeteneğin Turhal’ımızdan çıkması bizler için büyük bir gurur. Hayaline ulaşabilmen, o büyük usta Fazıl Say ile yan yana gelebilmen için belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu güzel yolda senin o kocaman hayaline ufacık bir dokunuşumuz olabilirse ne mutlu bize."
Buğlem’in dinletisinin ardından, ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.
DIĞER HABERLER
-
Emekli Albay Orkun Özeller Turhal’da
25 Temmuz 2026, 22:00 -
Turhal’da Minik Eller Taşları Renklendirdi
23 Temmuz 2026, 22:00 -
Taşkının Tüm İzlerini Silene Kadar Turhal'dayız
23 Temmuz 2026, 16:51 -
Turhal’da Mahalle Konserlerinin İkinci Sezonu Kayacık’ta Başladı
21 Temmuz 2026, 22:00 -
Başkan Ural’dan 13 Yaşındaki Buğlem’e "Fazıl Say" Sözü
08 Temmuz 2026, 20:15 -
YKS Adaylarına Turhal Belediyesi’nden Tatlı Destek
20 Haziran 2026, 16:43 -
Gençler İstedi, Başkan Ural Yaptı: TUGİM’de Kapasite İki Katına Çıktı!
19 Haziran 2026, 16:22 -
En Büyük Gücümüz Ortak Akıl
12 Haziran 2026, 13:58 -
Turhal'da Asfalt Sezonu Gülcan Sokak'ta Başlıyor
12 Haziran 2026, 09:43 -
Turhal’da Taşkın Riskine Karşı Set Çalışması Başlatıldı
19 Mayıs 2026, 11:15

