Turhal’da Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yılı Coşkuyla Kutlandı 30 Ekim 2024, 11:48

Turhal’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kaymakam Tepeli, Belediye Başkanımız M.Erdem Ural ve Garnizon Komutanı P. Bnb.Recep Tokur, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için vatandaşlarla bir araya geldi.
Cumhuriyet temalı şiirlerin okunmasının ardından anaokulu ve ilkokul öğrencileri gösteriler sergiledi. Miniklerin “Cumhuriyet” adlı gösterisi seyircilerden büyük ilgi topladı.
İlçe genelinde düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Tören, gaziler ve öğrenci gruplarının bayraklı yürüyüşüyle sona erdi.
Programa Turhal Kaymakamı Ersin Tepeli, Belediye Başkanımız M.Erdem Ural, Garnizon Komutanı P. Bnb. Recep Tokur, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfullah Topuk, Turhal Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yücel Resuloğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Resmi programın ardından Turhal Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak hazırladığı 3 projenin açılışını gerçekleştirdi.
Turhal Belediyesi Konservatuvarı Açıldı
Turhal Devlet Hastanesi karşısında bulunan ve “Kültür Evi” olarak anılan iki katlı bina yenilenerek Turhal Belediyesi Konservatuvarı’na dönüştürüldü.
Açılışta konuşan Belediye Başkanımız M.Erdem Ural, “Her yaş grubundan vatandaşımız burada bağlama, gitar, piyano, keman ve talebe göre farklı branşlarda eğitim alabilecek. Böyle bir merkezi Turhal’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Turhallı hemşerilerimiz burada müzikle buluşacak ve kendilerine değer katacak,” dedi.
Konuşmanın ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Başkanımız M.Erdem Ural ve davetliler, konservatuvar sorumlusu Taner Balcanlı eşliğinde sınıfları gezerek bilgi aldı.
Evlendirme Memurluğu Yeni Yerinde Hizmete Başladı
Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde faaliyet gösteren Evlendirme Memurluğu, Müftü Mahallesi Konağında ki yeni hizmet yerine taşındı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanımız M.Erdem Ural, “Mahalle konaklarımızı daha işlevsel hale getirmek adına çalışmalarımıza buradan başladık. Evlendirme memurluğumuzu, Turhal’a yakışır bir alana taşıdık. Evlenecek çiftlerimizi şimdiden tebrik ediyorum,” dedi.
Açılışın ardından Belediye Başkanımız M.Erdem Ural yeni yerde kıyılacak ilk 2 nikaha katıldı.
Aileleri ve çiftleri tebrik eden Başkanımız M.Erdem Ural ‘’Her iki aile adına da hoş geldiniz demek isterim herkese. Bugün bizim içinde mutlu olan bir günde hep beraber olduk. Ilk çiftleri sizlersiniz. İnşallah hem sizler hem bizler için hayırlı uğurlu olur. Allah bir ömür boyu mutlu etsin sizleri.’’ diyerek çiftleri tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılışın ardından Başkan Ural, burada kıyılan ilk iki nikaha katılarak çiftleri tebrik etti ve hatıra fotoğrafları çektirdi.
Pazar Mahallesi Ahmet Dinçer Parkı’na Kavuştu
Cumhuriyet Bayramı’na özel açılışlarla dikkat çeken Turhal Belediyesi, Pazar Mahallesi’nde Kanal Turhal kenarında yer alan Ahmet Dinçer Parkı’nı hizmete sundu.
Park, mahalle sakinlerinin oyun alanı ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarlandı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanımız M.Erdem Ural, “Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlarken, yeşil alanları çoğaltmak ve çocuklarımızın oyun alanlarına olan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bu parkı hizmete sunduk. Ayrıca, Cumhuriyetimizin 101. yılı anısına tüm park ve bahçelerimizde 101 bin adet çiçek diktik. Bu çiçekleri kendi seralarımızda üreterek bugüne hazırladık. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun,” ifadelerini kullandı.
Başkanımız M.Erdem Ural, parkı gezerek mahalle halkı ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
DIĞER HABERLER
-
Kadınlar İçin Güçlü Adım: Turhal Belediyesi’nden Psikolojik Destek Buluşmaları
06 Mayıs 2025, 17:46 -
Turhal Belediyesi’nden Su Sayaçlarında Yasal Kalibrasyon Hamlesi
02 Mayıs 2025, 13:24 -
Turhal’da 23 Nisan Coşkusu Dolu Dolu Yaşandı
23 Nisan 2025, 23:44 -
Turhal’ı Tanıtmak İçin Buradayız
18 Nisan 2025, 17:00 -
Seyir Tepesin’de Fidanlar Toprakla Buluştu
17 Nisan 2025, 15:58 -
10 Yılı Dolan Su Sayaçları Değişiyor: Son Tarih 31 Aralık 2025
15 Nisan 2025, 15:13 -
Başkan Erdem Ural’dan Bayram Ziyaretleri
30 Mart 2025, 14:47 -
Turhal’da Bayramlaşma Coşkusu
30 Mart 2025, 13:40 -
Başkan M. Erdem Ural'dan Bayram Mesajı
29 Mart 2025, 17:28 -
Turhal Belediyesi’nden Ücretsiz Cenaze Hizmeti:
12 Mart 2025, 22:48